Home  ::  Kada?  ::  Izložbe  ::  36. Salon arhitekture

Anketa

Nedeljno popodne

Kako volite da provodite jesenje/zimsko nedeljno popodne?

U tržnom centru

U tržnom centru

U parku

U parku

U muzeju

U muzeju

U bioskopu

U bioskopu

Ispred TV-a

Ispred TV-a

Na Internetu

Na Internetu

Rezultati

Izložbe

36. Salon arhitekture

Ovogodišnji 36. Salon arhitekture održaće se u Muzeju primenjene umetnosti od 26. marta do 30. aprila i proteći će u znaku velikog jubileja – četrdeset godina od osnivanja Salona arhitekture (1974-2014).

slika
Svečano otvaranje i dodela nagrada: Sreda, 26. mart 2014. u 19 časova
After Party (19:30-21:30), Kafe Amelija (Topličin venac 4).
Kustos izložbe i urednik kataloga
: mr Ljiljana Miletić Abramović, kustos Odseka za arhitekturu i v.d. direktor MPU.
Organizator: Muzej primenjene umetnosti

Ovogodišnji 36. Salon arhitekture održaće se u Muzeju primenjene umetnosti od 26. marta do 30. aprila 2014. i proteći će u znaku velikog jubileja - četrdeset godina od osnivanja Salona arhitekture (1974-2014). Misija Salona svih ovih godina bila je da se istakne uloga i značaj arhitekture u razvoju društva, pluralnost i kvalitet arhitektonskih rešenja i graditeljski standardi, ali i alternativne, istraživačke ideje i projekti. Osim što reflektuje arhitektonske i urbanističke prakse naše sredine, Salon je od osnivanja bio mesto i prilika za razmenu lokalnih, regionalnih i globalnih iskustava.

U okviru pratećeg programa Salona biće predstavljeni brojni gosti iz zemlje i inostranstva kao i teme bitne za savremenu arhitekturu i društvo. Poseban segment čini izložba posvećena istorijatu Salona arhitekture na kojoj će biti prikazana nagrađena dela u periodu od 1974. do 2014.

Žiri 36. Salona arhitekture u sastavu - Aleksandar Bobić, Aleksandar Keković, Tanja Manojlović, Bojana Pejić i Milorad Vidojvić dodeliće Grand Prix kao i ostale nagrade po kategorijama: arhitektura, urbanizam, enterijer, publikacije, eksperiment i istraživanje, gost, arhitektonska kritika i arhitektonska fotografija.

Na konkurs je prijavljeno 264 rada. Za  izlaganje na Salonu selektovano je 114 radova, od kojih u konkurenciji za nagrade našlo se 74 rada.

Članovi Saveta 36. Salona arhitekture su Slobodan Selinkić, Ilja Mikitišin, Ljiljana Miletić Abramović, Milena Obradović i Zorica Savičić.

Tokom trajanja 36.Salona arhitekture muzejske publikacije, na temu savremene arhitekture i dizajna, prodavaće se po značajno povoljnijim cenama.

Sve detaljnije informacije o programu 36. Salona arhitekture biće blagovremeno istaknute na sajtu Muzeja primenjene umetnosti www.mpu.rs.

Share:

  • Facebook
  • MySpace
  • Delicious
  • Google
  • StumbleUpon
  • Twitter

Oceni ovaj događaj

Komentari


Sve o ovom događaju

Gde?

Muzej primenjene umetnosti

Muzej primenjene umetnosti

Adresa: Vuka Karadžića 18 Telefon: 2626-494; www.mpu.rs