Home  ::  Šta?  ::  Hrana i piće  ::  Luda kuća

Anketa

Nedeljno popodne

Kako volite da provodite jesenje/zimsko nedeljno popodne?

U tržnom centru

U tržnom centru

U parku

U parku

U muzeju

U muzeju

U bioskopu

U bioskopu

Ispred TV-a

Ispred TV-a

Na Internetu

Na Internetu

Rezultati

Hrana i piće

Luda kuća

U kompletno moderno renoviranom prostoru s mnogo svetlih tonova, na raspolaganju je standardna kineska ponuda obogaćena s nekoliko indijskih jela (npr. tikka masala) i japanskom kuhinjom, inovativno prezentovanom prvi put kod nas uz running sushi meni

Luda kuća ponovo radi, i to gastronomski „luđe" nego pre! Posle dve godine odsustva s matične adrese u Vlajkovićevoj ulici i dostupnosti samo u varijanti „za poneti" (Trg Republike i Novi Beograd), ovaj restoran vraća se na lokaciju koja je pre 20 godina proslavila kinesku kuhinju.

U kompletno moderno renoviranom prostoru s mnogo svetlih tonova, na raspolaganju je standardna kineska ponuda obogaćena s nekoliko indijskih jela (npr. tikka masala) i japanskom kuhinjom, inovativno prezentovanom prvi put kod nas uz running sushi meni. O čemu se, zapravo, radi? Na pokretnoj traci, za velikim polukružnim šankom, okreću se tanjirići na kojima se nalaze sushi, nigiri, rolnice i salate. Gosti sami biraju šta im se s trake sviđa, a cene su zaista povoljne, 100-150 dinara po tanjiriću. Mi smo odmah probali odlične kalifornijske sushi rolnice sa susamom, napunjene krastavcima, avokadom, lososom i krabama, kojih je bilo četiri komada na tanjiru, a odgovarajući prilog činio je blago ljuti vasabi, đumbir i soja sos. Posle solidne, nesvakidašnje pileće supe s kokosom, slistili smo pozamašnu porciju ukusnih pirinčanih nudli sa svinjetinom, a među kineskim klasicima u glavnom meniju odabrali kraljevsku piletinu i teletinu u oyster sosu. Piletina je bila odlično spremljena, u kiselo-slatkom sosu od paradajza i ananasa, a sočna i nimalo žilava teletina bila je u fino odmerenom sosu od ostriga. Oba ukusna jela bila su prilično lagana (za naš ukus i previše), a poslužena su u izuzetno velikim porcijama, s pregršt povrća.

Deserti su standardno dobri (pohovana jabuka i ananas), ali i vrlo kalorični, sa dosta čokoladnog preliva.

Nova Luda kuća i dalje je nezaobilazno mesto za sve ljubitelje azijskih specijaliteta, a atraktivan running sushi koncept sigurno joj donosi ocenu više u ukupnom zbiru.

Adresa: Vlajkovićeva 23; Telefon: (011) 33-41-591; Web site: www.ludakuca.rs; E-mail: office@ludakuca.rs; Radno vreme restorana i kuhinje: od 9.00 do 23.00 (kuhinja radi do 22.30), nedeljom ne radi;  Gradski prevoz: autobus: 65, 77; trolejbus: 28, 41; Kartice: Visa, MasterCard, Maestro, Diners, Dina, American Express; Parking: javni parking na Obilićevom vencu; treća zona; Muzika: pop; Jelovnik: na srpskom jeziku; Osoblje govori: engleski jezik; Vrsta kuhinje: azijska; Vegetarijanski meni: da; Glavna jela: od 490 do 990 dinara; Rezervacija: da; Dostava: da; Obrok za dvoje: 2.500 dinara

Share:

  • Facebook
  • MySpace
  • Delicious
  • Google
  • StumbleUpon
  • Twitter

Oceni ovo delo

Komentari