Home  ::  Šta?  ::  Hrana i piće  ::  TORO GRILL

Anketa

Nedeljno popodne

Kako volite da provodite jesenje/zimsko nedeljno popodne?

U tržnom centru

U tržnom centru

U parku

U parku

U muzeju

U muzeju

U bioskopu

U bioskopu

Ispred TV-a

Ispred TV-a

Na Internetu

Na Internetu

Rezultati

Hrana i piće

TORO GRILL

Na popularnom zemunskom šetalištu, u kompletno renoviranom prostoru nekadašnjeg restorana La Gondola, otvoren je Toro Grill Steak House, restoran koji već sada zauzima posebno mesto na gastronomskoj mapi grada.

slika
Prijatan, lepo dizajniran enterijer stvara osećaj intimnosti, posebnu draž daje zastakljen gril u kome možete posmatrati pripremu specijaliteta, a tu je i relaksirajuća bašta na obali, gde ćete vrhunsku hranu konzumirati uz prijatan pogled na reku.

Ono što izdvaja ovaj restoran od mnoštva drugih svakako je najfinije meso škotskog govečeta, koje se organski uzgaja u posebnom ambijentu, klimatskim uslovima i apsolutnoj harmoniji s prirodom. Rezultat toga je da ovo meso ima najviši standard kvaliteta, prepoznat u celom svetu. Uz stekove od škotskog mesa, u ponudi se nalazi i najkvalitetnije meso domaćih malih proizvođača (Pešter, Sjenica...), kao i nekoliko autentičnih nacionalnih specijaliteta.

Ručak smo počeli reskom domaćom šljivovicom i kuverom od svežeg peciva i dva ukusna namaza. Usledila je osvežavajuća mešavina zelenih salata s mladim kozjim sirom, maslinama, mladim lukom i semenkama bundeve, da bi ubrzo zatim na sto stigla i dva topla predjela sa sirevima. Pohovani kamamber serviran je sa izvrsnim prelivom od maline i čili papričicama, a grilovani halumi sir preliven maslinovim uljem poslužen je s rukolom, grilovanim cherry paradajzom i listićima nane. Rezance sa Stare planine (s tartufima u belom vinu), pljeskavicu a la Toro od govedine i jagnjetine i vojvođansku ćuretinu ostavili smo za neki od obaveznih sledećih dolazaka, kako bismo što spremnije dočekali highlight ručka, steak Toro Rib Roast od škotskog mesa.

slika
Najpre nam je ljubazno osoblje pokazalo goveđi ramstek s koskom (poput običaja s ribom u ribljim restoranima), a posle pečenja na uglju serviran nam je zajedno s grilovanim povrćem i pečenim krompirima punjenim krem sirom i lekovitim aromatičnim travama. Ljubitelji sosova mogu dodati i neki od ponuđenih (čili, zeleni biber, barbecue...), ali je naš savet da to preskočite, pošto savršeno sočno, mekano meso ima tako fantastičan ukus da je prosto greh prelivati ga sosom. Već posle prvog zalogaja postaće vam jasno zašto je škotsko meso toliko posebno i omiljeno među gurmanima istančanog ukusa širom sveta.

Ukoliko posle njega bude mesta za desert, preporučujemo nešto laganije, poput odlične pite s jabukama ili panakote s prelivom od šumskog voća i sorbeom od malina.

slika
Cene stekova od škotskog mesa opravdano su nešto više, dok su cene stekova od domaćeg mesa i drugih jela više nego povoljne. Vinska karta je besprekorna, a ukupan hedonistički doživljaj neprocenjiv.

Toro Grill je potpuno autentičan gastronomski kutak, restoran sa ubedljivo najekskluzivnijom ponudom mesa u gradu i sigurno nezaobilazno mesto za svakog ko sebe smatra istinskim gurmanom.

PODACI O RESTORANU

Adresa: Kej oslobođenja 49, Zemun; Telefon: (011) 21-99-462; Web site: www.restorantorogrill.com; E-mail: restoran@restorantorogrill.com; Radno vreme restorana i kuhinje: od 9.00 do 23.00; Gradski prevoz: autobus: 17, 73, 83, 84, 88, 611, 704; Kartice: Visa, MasterCard, Maestro, Diners, Dina, American Express; Bašta ili terasa: da, letnja, 50 mesta; Parking: parkiranje na trotoaru i u okolnim ulicama; plava zona; Muzika: pop, ambijentalna; Jelovnik: na srpskom i engleskom jeziku; Osoblje govori: engleski jezik; Vrsta kuhinje: internacionalna; Glavna jela: od 450 do 1.150 dinara, stekovi od 230 do 685 dinara za 100 g; Rezervacija: da; Prostorija za nepušače: da; Obrok za dvoje: od 3.000 dinara

Share:

  • Facebook
  • MySpace
  • Delicious
  • Google
  • StumbleUpon
  • Twitter

Oceni ovo delo

Komentari (1)

anonymous
anonymous
[neregisrovani]

25. 03. 2014, 20:38

SRAMOTA

TORO GRILL

PREVARANTI. Cene mesa su date za 100 grama, a ne za porciju to je uobi ajeno, tako da kada pogledate jelovnik mislite da ste naru ili neku porciju od 700 dinara, a dobijete tri etiri puta ve i ra un za jednu osobu (2.800 dinara), pa ako vas ima etvoro. Super.

Pored toga, u ra un su ubacili i dva pi a koja su ranije ve bila pla ena.

OPREZ kada tamo idete da ne budete neprijatno iznena eni kada dobijete ra un.